Informatie

Hoe werkt het?

Zie jij jezelf al wonen in één van de woning van Parkside Triangel? Dan begint jouw avontuur hier. We lichten alle stappen voor je toe.

Inschrijven en toewijzing

Deelname aan de pre-sale
De pre-sale is afgelopen! Deelnemers van de pre-sale krijgen voorrang bij de toewijzing. Let op, deelnemen aan de pre-sale is niet hetzelfde als je inschrijven voor het project. Je moet je na 16 mei definitief inschrijven om kans te maken.


Schrijf je in vanaf 16 mei
Heb je belangstelling voor een woning in Parkside Triangel? Dan is het belangrijk dat je je tijdens de verkoop online inschrijft op de woning(en) van jouw voorkeur.
De inschrijving voor de 31 woningen van Parkside Triangel opent op vrijdag 16 mei om 16.00 uur en sluit maandag 2 juni om 12.00 uur. Schrijf je je daarna in, dan kom je automatisch op de reservelijst. Zet de data dus alvast in je agenda
Bij inschrijving vragen we je om een financiële check te uploaden. Dit is niet verplicht, maar het geeft wel voorrang bij start verkoop.


Financiële check
Financiering is een belangrijk onderdeel van het aankopen van een nieuwbouwwoning. Daarom geeft het uploaden van een financiële check jou voorrang bij toewijzing.
Een financiële check is een brief van een financieel adviseur of een hypotheekverstrekker waarin diegene aangeeft wat jouw maximaal te financieren bedrag is. Zo begin jij voorbereid aan het project en krijg je meer inzicht in je maandlasten. Een oriënterend gesprek is doorgaans kosteloos.
Een financieel adviseur of hypotheekverstrekker heeft daarvoor vaak documenten nodig, zoals een loonstrook en een werkgeversverklaring. Ben je ZZP’er of heb je een eigen bedrijf? Dan heeft een adviseur vaak aanvullende documenten nodig. Wees er dus op tijd bij!

De Hypotheker Waddinxveen is als financieel adviseur betrokken bij het verkoopproces van Parkside Triangel. Ben je voornemens om je straks in te schrijven voor aankoop van een woning in dit project en wil je meer informatie over jouw financiële mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor het invullen van een financiële check welke je kan bijvoegen aan jouw inschrijving. Kijk voor meer informatie op de website van De Hypotheker Waddinxveen.

Daarnaast is de ING op de hoogte van Parkside Triangel. Je bespreekt met de hypotheekadviseur wat je maximaal kunt lenen. En welke maandlasten hierbij horen. Wil jij een oriënterend gesprek aanvragen? Ga naar de website van ING voor meer informatie.



Toewijzing en keuzegesprek
Na 3 juni worden de woningen toegewezen op basis van woningvoorkeur, deelname aan de pre-sale en het uploaden van een financiële check. In de daaropvolgende week belt Van Herk Nieuwbouwmakelaars de gelukkigen met het goede nieuws.
Als je de woning toegewezen krijgt kan je de optie nemen. In deze twee weken ga je met de makelaar aan de slag en vraag je de financiering aan bij jouw hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker. Je maakt keuzes tussen de verschillende indelingen, uitbouwen, gevelopties en aankleding. Je legt met de makelaar de keuzes vast. Dan bepaal je of je de woning daadwerkelijk gaat kopen. Als je besluit om de woning te kopen onderteken je tijdens of aan het einde van de optieperiode de koopovereenkomst.
Na het tekenen van de koopovereenkomst brengen we je in contact met de kopersbegeleider van de de aannemer. Je gaat aan de slag met de meer-en minderwerk opties en het uitzoeken van het sanitair, de keuken en de afwerking.

Veelgestelde vragen

We verwachten dat de bouw start in Q4 2025/Q1 2026. De bouw kan starten wanneer 70% van de woningen is verkocht, de locatie bouwrijp is gemaakt en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven. 

Vanaf de start bouw geven we een prognose van wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar en is natuurlijk afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven. Na de bouw krijg je de woning opgeleverd. Tijdens de bouw houdt de kopersbegeleider van de aannemer je op de hoogte van de voortgang. 

Nee, er gelden geen aanvullende voorwaarden, zoals een anti-speculatiebeding of zelfbewoningsplicht. 

Ja, de woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en waarborgregeling. Deze regeling beschermt je als koper van de woning tegen de risico’s van een eventueel faillissement van de bouwonderneming tijdens de bouw en voor bouwkundige gebreken na oplevering. De Woningborgregeling is aangevraagd en je tekent de Koopovereenkomst met de waarborgregeling. 

Parkeren is gratis. Je kunt je auto parkeren in het openbaar gebied rondom de woningen en bij een aantal woningen is parkeren voorzien op eigen terrein. 
De parkeerplaatsen op eigen terrein dienen behouden te blijven. Dit wordt vastgelegd in de notariële stukken. 

De woningen 01, 02, 03, 07, 08 en 24 kunnen een parkeerplaats op eigen terrein realiseren. De overige woningen maken gebruik van parkeerplaatsen op straat. In de situatietekening zie je waar de parkeerplaatsen worden gerealiseerd. 

Het plaatsen van laadvoorzieningen kun je bespreken met de kopersbegeleider na het tekenen van de Koopovereenkomst.

De meeste banken verstrekken een rentekorting voor woningen die energiezuinig worden opgeleverd. Omdat de woningen in dit project duurzaam en energiezuinig zijn ontwikkeld (voorlopig energielabel A+++), loont het de moeite om te informeren naar de mogelijkheden en voorwaarden van De Hypotheker of van je eigen hypotheekverstrekker. Het definitieve energielabel kan worden opgesteld als de woning wordt opgeleverd. 


Let op, het kiezen voor bepaalde keuzemogelijkheden, zoals een uitbouw, muurkapel of dakkapel heeft invloed op de energieprestatie en het energielabel van de woning. 

De woningen worden gebouwd naar de laatste duurzaamheidsmaatstaven voor isolatie en installaties. De woningen worden voorzien van moderne installaties voor het opwekken van energie (pv-panelen) en verwarming/verkoeling (ventilatie warmtepomp).
Aanvullende duurzaamheidsopties kun je bespreken tijdens de kopersbegeleiding. 


Let op, het kiezen voor bepaalde keuzemogelijkheden, zoals een uitbouw, muurkapel of dakkapel heeft invloed op de energieprestatie en het energielabel van de woning. 

Er komt een ventilatiewarmtepomp en een warmwater boilervat van 200 liter. Daarnaast komt er een omvormer voor de zonnepanelen. 

Er komt vloerverwarming in de verblijfsruimten en elektrische bijverwarming in de badkamer. 

Er komen nestkasten en vleermuiskasten in de gevels. 

De badkamer en het toilet worden op basisniveau afgewerkt, zoals omschreven in de technische omschrijving. Je kan tijdens het koperstraject met de showroom van Middelkoop kiezen voor andere tegels of hardware.

Er zit geen keuken in de woning en dit is niet inbegrepen in de koopsom. Wel kan je tijdens het koperstraject een keuken selecteren bij de showroom van Middelkoop en laten plaatsen door de aannemer. 

De erfafscheidingen tussen de woningen onderling is aan de kopers zelf. Hier kunnen de buren onderling afspraken over maken. De zijden die grenzen aan openbaar/gemeenschappelijk gebied worden door de aannemer voorzien van een afscheiding, conform de technische omschrijving. 

In het woningaanbod zie je per woning(type) welke opties er zijn, zoals een aanbouw, muurkapel of woningindeling. Open hiervoor na start verkoop het document Ruwbouwopties onder het kopje documenten in de woningkiezer. Het selecteren van de ruwbouwopties valt onder het kooptraject en wordt begeleid door de makelaar. Na het tekenen van de koopovereenkomst biedt de kopersbegeleider van de aannemer meer-en minderwerkopties aan. 

Bij sommige woningen kan je een extra slaapkamer realiseren. Belangrijk is dat de ruimte hierbij voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit. Door te kiezen voor bepaalde meerwerkopties kan je de zolder geschikt maken voor een of meerdere slaapkamers. De makelaar begeleidt je bij het maken van deze keuzes. 

Ja, je kan wensen na aankoop bespreken met de kopersbegeleider van de aannemer. Je vindt een overzicht van de mogelijkheden in de Optielijst. 

In deze wijk zal er vanuit de gemeente voorzien worden in minicontainers (kliko’s) voor GFT en oud papier. Restafval wordt verzameld in ondergrondse afvalcontainers welke in de wijk aangebracht worden binnen loopafstand van de woning. 

Park Triangel is een zeer complete wijk. Er is een treinstation en er zijn winkels van het nieuwe centrum. Daarnaast zijn er scholen, een opvang en verschillende speelplaatsen voor kinderen.